۴ قوس ۱۳۹۸
کابل: مرکز خبرنگاران افغانستان به عنوان بخشی از برنامه جامع این نهاد در زمینه کمک به ارتقاء امنیت و مصونیت خبرنگاران و رسانههای خبری افغانستان، دو کتاب آموزشی را تدوین کرده است که در اختیار خبرنگاران و مدیران مسؤل رسانهها قرار میگیرد.
ذبیح الله نوری، معاون نوآوری و توسعه مرکز خبرنگاران افغانستان میگوید این کتابها قرار است همزمان با برگزاری دورههای کوتاه مدت آموزشی در هشت حوزه کابل، شمال، شمال شرق، جنوب، جنوب شرق، غرب، شرق و مرکز که در برگرینده تمام ۳۴ ولایت کشور می شود، به خبرنگاران و مدیران مسؤل رسانهها اهدا شود.
به گفته نوری، این کتابهای آموزشی به عنوان بخشی از یک برنامه جامع مرکز خبرنگاران افغانستان تدوین و چاپ شده است تا به خبرنگاران کمک کند امنیت و مصونیت خود را ارتقاء دهند و همچنان مدیران مسؤل رسانهها بتوانند با ایجاد پالیسی امنیتی خطرها را مدیریت کرده و بهتر از پیش امنیت کارمندان و تاسیسات و تجهیزات رسانهای را تامین کنند.
این برنامه در ماه عقرب آغاز شده است و قرار است در سه ماه آینده در چهار بخش از جمله برگزاری کارگاههای آموزش امنیت خبرنگاران و رهنمای تدوین خط مشی(پالیسی) امنیت رسانههای خبری، نشست مشورتی با علماء، روحانیون، نمایندگان جامعه مدنی و متنفذین محلی و نشست دادخواهی با مسؤلان امنیتی و اداره محلی اجرا شود.
بر پایه معلومات مرکز خبرنگاران افغانستان، از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۸هجری خورشیدی، افزون بر بیش از یک هزار مورد خشونت فیزیکی، تهدید، فشار و ارعاب خبرنگاران، به تعداد ۱۰۹ خبرنگار و کارمند رسانهای نیز در مناطق مختلف افغانستان و دو خبرنگار افغان در پاکستان جان خود را از دست دادهاند.
یافته های مرکز خبرنگاران افغانستان و رسانه ها نشان می دهد که در سال های اخیر روند نگران کننده خشونت علیه خبرنگاران و تهدید و ارعاب آنها نه تنها کاهش نیافته بلکه با افزایش قتلهای هدفمند خبرنگاران خطرناکتر نیز شده است. از سوی دیگر، فرهنگ معافیت از مجازات جرایم علیه خبرنگاران سبب شده است که اکثر عاملان و یا سازمان دهندگان این گونه جرایم از مجازات معاف باشند.