پنج شنبه، ۶ قوس ۱۳۹۳
هرات: دومین همایش علمی و جشنواره رسانههای آنلاین تحت نام «زندگی دوم در فضای مجازی» با حضور مسؤلان دانشگاه هرات، شماری از مسؤلان ادارههای دولتی، خبرنگاران، استادان و دانشجویان دانشکده ژورنالیزم و ارتباطات جمعی در این دانشگاه برگزار شد.
در این جشنواره رسانههای آنلاین، ۹۰ تن از دانشجویان روزنامهنگاری آنلاین و روابط عمومی الکترونیک دانشگاه هرات، در یک رقابت وبلاگ نویسی حرفهای و رسانههای اجتماعی شرکت کردند.
نعمت الله سروری رییس دانشکده ژورنالیزم دانشگاه هرات در سخنرانی در این همایش گفت که این دانشکده در سالهای اخیر چندین همایش علمی در موضوعات مختلف به هدف تشویق دانشجویان و ارایههای کارهای علمی استادان برگزار کرده است.
او گفت که در تلاش هستند تا روند آموزش را در این دانشکده، کاربردی بسازند و تمرکزی بیشتر برکارهای عملی دانشجویان داشته باشند.
او از دورههای کارآموزی در سال چهارم تحصیلی برای دانشجویان این دانشکده نیز خبرداد.
تغییر ماهیت ژورنالیزم
فیصل کریمی استاد رسانههای آنلاین دانشگاه هرات و مسؤل برگزاری این همایش از برگزاری همایش علمی و جشنواره رسانههای آنلاین را تشویق دانشجویان در استفاده از فناوریهای جدید رسانهای و شناسایی چهرههای برتر روزنامه نگاری آنلاین و روابط عمومی الکترونیک این دانشکده عنوان کرد.
او گفت که از ۶ سال به اینسو مضمون روزنامهنگاری آنلاین در دانشکده ژورنالیزم دانشگاه هرات برای بهبود و افزایش مهارتهای دانشجویان در فضای وب تدریس میشود که تاکنون ۴۰۰ تن از دانشجویان و فارغان این دانشکده، مهارتهای ژورنالیزم چند رسانهای و آنلاین را فراگرفتهاند.
او در این همایش، سخنرانی علمی در مورد اینترنت و تغییر ماهیت ژورنالیزم در جهان ارایه کرد.
این استاد ژورنالیزم دانشگاه هرات درسخنرانیاش گفت که اینترنت، ماهیت روزنامه نگاری را تغییر داده و این ابر رسانه، جغرافیای زمان و مکان را در اطلاع رسانی از بین برده و زمینه همگرایی رسانهای را نیز در روند اطلاع رسانی فراهم کرده است.
کریمی به ویژه گیهای منحصر بهفرد رسانههای آنلاین یاد کرد و تاکید نمود که تعاملی بودن، قابلیت فرامنتی و چند رسانهای بودن این رسانه، سبب شده تا روزنامهها، رادیوها و تلویزیونها برای جبران مخاطبان و منابع مالی از دست رفته خود به فضای وب نیز روی بیاورند.
در بخش دیگر از این همایش علمی و جشنواره رسانههای آنلاین، به ۸ تن از وبلاگ نویسان برتر و فعالان آنلاین در حوزه وبلاگهای خبری و سازمانی، سپاسنامهها و جوایزی اهدا شد.
شرکت افغان هاست که یکی از حامیان این همایش بود، برای تشویق این دانشجویان چهار وب سایت را با میزبانی و دامنه رایگان به این دانشجویان و دانشکده ژورنالیزم اهدا کرد تا از این بعد، این فعالیتهای بصورت حرفهایتر و تخصصیتر از طریق وب سایتها ارایه کنند.
تدریس روزنامه نگاری آنلاین و روابط عمومی الکترومیک برای اولین بار در افغانستان بصورت اکادمیک و حرفهای تنها در دانشگاه هرات آغاز شد و براساس پیشنهاد این دانشگاه، قرار است که تدریس این مضامین در دیگر دانشگاههای افغانستان روی دست گرفته شود.